Знаете, че хубавите миризми ни връщат връщат към миналото и ни карат да си спомняме с усмивка за него. Вярва се, че ароматът и цветовете на растението орлов нокът помагат да се преодолеят меланхоличните настроения, които ни спират да продължим напред. Тези минали спомени може да са свързани със загуба на близък човек, спомени за щастливи моменти, загубена любов. Растението пречиства съзнанието от тежките грижи, а също така неутрализира вредните влияния на миналото и зарежда с енергия за настоящето.

В България орловият нокът се отглежда предимно като декоративно растение, но в Китай е популярен с лечебните си свойства.

Орлови нокти се използват като силен имуностимулант. Също така растението притежава антивирусно, антиоксидантно и съдоразширяващо действие.

5 растения в спалнята ще ви помогнат да спите по-добре (ВИДЕО)

Чаят от от орлови нокти, смесен с малко количество мед, може да помогне за засилване на имунната ви система. Така лесно ще успеете да се преборите с някои сезонни заболявания като настинка и грип. Чаят от орлови нокти подпомага и за елиминирането на бактерии, причиняващи инфекции.

орлов нокът
iStock/Getty Images

Растението помага за поддържане на нивата на кръвната захар.

Растенията, които ще пречистят въздуха в дома ви (ВИДЕО)

Орловият нокът може да се използва и външно под формата на масло. То облекчава кожни обриви и слънчеви изгаряния.

изгаряния
iStock/Getty Images

Въпреки че растението е безопасно, лекарите съветват бременните жени да не прекаляват с употребата му, тъй като може да доведе до кървене.

И още:

Домашните растения могат да бъдат опасни за здравето

Растенията, създадени за всяка зодия

Три странни растения, за които може би не сте чували (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук