/ Guliver/Getty Images
Звездата от сериала "Игра на тронове" Уна Чаплин бе включена в актьорския състав на предстоящите четири продължения на филма "Аватар" на Джеймс Камерън, съобщи Контактмюзик.

Дъщерята на Джералдин Чаплин ще се превъплъти в образа на Варанг.

На 31-годишната Уна ще партнират снимали се в оригиналната лента знаменитости, сред които Зоуи Салдана, Сам Уортингтън и Сигорни Уивър, пише сп. "Емпайър".

Джеймс Камерън: Оскарите не са за филмите, които хората искат да гледат

Филмът "Аватар" излезе по екраните през 2009 г. Той постигна голям успех сред феновете и получи ласкави отзиви от критиката. Джеймс Камерън наскоро защити 11-годишната пауза между "Аватар" и предстоящите му продължения.

62-годишният режисьор заяви, че е започнала работата над четири продължения на филма, като първото от тях ще излезе по екраните през 2020 г., последвано от другите три през 2021, 2024 и 2025 г.

"Имаше 7-годишна пауза между "Терминаторът" и "Терминатор 2: Денят на страшния съд", както и между "Пришълецът" и "Пришълците", каза той. "Паузата между "Аватар" и "Аватар 2" ще е повече от 10 години, но зрителите няма да гледат първото продължение на "Аватар" с уверението, че ще има и други продължения, а ще са убедени в това", допълва режисьорът.
БТА