Виртуален Фреди Меркюри пя с Queen в Москва
Виртуален Фреди Меркюри пя с Queen в Москва / снимка: Reuters

Британските рок легенди от Queen Роджър Тейлър и Браян Мей направиха грандиозен спектакъл в Москва във вторник вечерта.

Те излязоха на сцената заедно с Адам Ламбърт в Олимпийския спортен комплекс и изпълниха легендарните хитове на групата, като дори "поканиха" виртуалния Фреди Меркюри.

Младият Ламбърт, целият в черно, предизвика недоумение сред руската публика, която отначало доста еднозначно прие неговите подкани и не съвсем благоприлични подхвърляния.

Отношението към финалиста в музикалния конкурс American Idol - 2009 се промени, когато с него запя Тейлър.

Залата полудя от възторг при изпълнената от двамата Under Pressure, особено след като към тях се присъедини и Мей, който припяваше на младия певец.

Соловото изпълнение на Ламбърт на Who Wants to Live Forever трогна всички зрители и мобилните телефони на всички се люшнаха в ритъма на песента.

След изпълненията на Тейлър на A Kind of Magic и These Are the Days of Our Lives започна носталгичната част на концерта. От архивните видеозаписи и фотографии Queen се появиха отново пред феновете си, пише БГНЕС.

Когато от спуснатия над сцената екран в края на песента Love of My Life в концерта се включи и виртуалният Фреди, публиката полудя и се разплака. Точно в този момент стана ясно, че въпреки силния глас на Ламбърт, подкрепен от рок динозаврите Тейлър и Мей, не е възможно да бъде заменен гениалния Меркюри.