Вавилон излиза по българските екрани
Вавилон излиза по българските екрани / снимка: BGNES

"Вавилон" на мексиканеца Алехандро Гонсалес Иняриту излиза по нашите екрани на 2 февруари с награда за режисура от Кан, "Златен глобус" за най-добър драматичен филм и седем номинации за "Оскар", между които за режисура и за най-добър филм, съобщиха разпространителите.

Иняриту спечели награда и на Международния фестивал в Палм спрингс, където Брад Пит, Кейт Бланшет, Адриана Бараза и Ринко Кикучи получиха отличието за най-добър актьорски ансамбъл, а Кейт Бланшет бе удостоена с наградата за цялостна кариера.

Адриана Бараза и Ринко Кикучи имат номинации за "Оскар" за актриси в поддържаща роля. Кандидати за статуетката са също Гилермо Ариага - за сценарий, и Густаво Сантаолала - за музика.

Сред актьорите в продукцията са още Гаел Гарсия Бернал, Коджи Якушо, Джейми Макбрайд, Шилпа Шети, Ел Фанинг.

Въоръжени с карабина "Уинчестър", две марокански момчета излизат в пустинята да изпробват оръжието, но куршумът стига много по-далеч, отколкото биха могли да си представят. Само за миг животът на четири групи от непознати хора на три различни континента се променя рязко.

Засегнати от лавинообразно нарастващите последици от злополуката са американска двойка на почивка, непокорна японска тийнейджърка с увреден слух и нейният баща, мексиканска бавачка, която без разрешение е извела две американски деца отвъд границата. Никой от тези непознати няма да се срещне с другите, въпреки неочакваната и необичайна връзка, възникнала между тях - всеки ще остане сам, изолиран, заради невъзможността си да общува с околните.