Ванила Айс
Ванила Айс / Getty Images
Имаше време, когато Ванила Айс, с истинско име Робърт Матю Ван Уинкъл, и Мадона бяха заедно.

В неотдавнашно интервю за подкаста „Just Jenny“ рапърът с хит „Ice Ice Baby“ разкри историята на своята авантюра с Мадона в началото на 90-те години на миналия век, както и разказва за брачните ѝ намерения.

Айс разкри, че двамата са се запознали, когато той е изнасял концерт на разпродадено шоу в прочутия театър "Холивуд Паладиум" в Ню Йорк. Той разказа, че я е видял да танцува и заобиколена от голям антураж. Въпреки че бил развълнуван да я забележи в тълпата, тя му се сторила "плашеща" заради звездната ѝ мощ. По онова време той е на 20 години и току-що е пробил, докато Мадона е на 30 години.

"Спомням си, че тя дойде в гримьорната и ме поздрави", казва той.

Скоро след това съоснователят на SBK Records Чарлз Копелман казал на рапъра, че Мадона иска да се срещне с него. След среща, организирана от Копелман в една бирария, двамата започват да се срещат. Нещата вървели толкова добре, че изпълнителката н ахита „Like A Virgin“ дори му предложила брак.

"Нещата вървяха толкова бързо и лудо. Аз просто си казах: "Какво? Мислех, че мъжът трябва да направи това", разказва Айс. "Казах ѝ: „Какво имаш предвид? Чакай малко, това е прекалено бързо. Тъкмо започвам и съм прекалено млад за това".

След като Мадона публикува "Секс", нейната еротична книга от 1992 г., съдържаща пикантни снимки на знаменитости, включително и на самия Ванила Айс, рапърът прекратява аферата им.

„Можех да я съдя. Но не исках да го направя. Казах си: "Нямам нужда от тази полемика. Нека просто го оставим така и ти върви по своя път, а аз по моя", продължава звездата.

Въпреки че нещата приключили с горчив край, рапърът има само добри думи за бившата си. Ванила я нарича легенда.
БГНЕС