/ NOVA
Общо 34 заглавия, 5 от които премиерни, очакват киноманите в емблематичната кампания на филмовия канал през февруари и март
Пет седмици първокласно кино изживяване очаква зрителите на филмовия канал KINO NOVA през февруари и март с емблематичната кампания „Треска за Оскари“. Месец преди церемонията по връчването на 96-те награди „Оскар“, почитателите на седмото изкуство ще имат възможност да се насладят на специална селекция от отличени продукции от Американската академия за филмово изкуство. Всеки ден от 5 февруари до 10 март в 21:00 ч. ще бъдат излъчени 34 отличени ленти, 5 от които премиерни за България. За финал, на 10-и срещу 11-и март, киноманите ще могат да гледат и раздаването на престижните статуетки на живо само по KINO NOVA.

В специалната селекция от филмови шедьоври, които ще станат част от тазгодишното издание на кампанията „Треска за Оскари“, влизат разтърсващата военна драма с Бен Афлек, Кейт Бекинсейл и Джош Хартнет – „Пърл Харбър“, брилянтният филм на Куентин Тарантино “Криминале”, филмовата класика, в която Джулия Робъртс и Ричард Гиър откриват любовта - „Хубава жена“. Зрителите ще могат да гледат още вдъхновения от шокиращата история на империята зад италианската модна къща - „Домът на Gucci“ и американската спортна драма с Мат Деймън и Крисчън Бейл - „Пълно ускорение“.

Старт на „Треска за Оскари“ следващия понеделник (5 февруари) от 21:00 ч. ще даде премиерното за България заглавие „Джоджо Заека“, носител на статуетката в категорията за най-добър адаптиран сценарий. Във вторник (6 февруари) Брендан Фрейзър и Рейчъл Уайз ще събудят древно зло, заплашващо съдбата на човечеството в приключенско фентъзи „Мумията“, а в сряда (7 февруари) зрителите ще видят емблематичния исторически епос с Мел Гибсън „Смело сърце“. Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет ще разкажат история за триумфа на любовта в кинематографичния шедьовър „Титаник“ в четвъртък (8 февруари). В последния делничен ден (9 февруари) легендата Франсис Форд Копола представя сагата за фамилията Корлеоне в „Кръстникът“. През уикенда киноманите ще могат да се насладят на трилъра „Поверително от Ел Ей“ (10 февруари) и зашеметяващата шпионска лента за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“ (11 февруари).

Бляскав край на кампанията ще сложи филмовото събитие на годината – церемонията по връчването на 96-те награди „Оскар“, която ще се излъчва директно по KINO NOVA в нощта на 10-и срещу 11-и март. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно съвсем скоро, а дотогава зрителите могат да гледат всички звездни филмови ленти в кампанията "Треска за Оскари" - всяка вечер от 21:00 ч. само по KINO NOVA.

Повече информация за филмите можете да откриете на сайта, както и във Facebook страницата на KINO NOVA.