Много хора си мислят, че акнето е нещо, което се случва основно в тийнейджърските години. Не при всички обаче зачервяванията, пъпките и черните точки изчезват като с магическа пръчка.

Оказва се, че зад всички тези кожни несъвършенства може да се крие много проста причина и това не са гените. Представяме ви някои грешки, които мнозина от нас правят, а те саботират всичките ни усилия към една по-хубава кожа. Вижте ги в канала "OMG Facts" във vbox7

Почистващи грима кърпички

Самите кърпички няма как да причинят проблеми на кожата, но след тях често кожата остава не съвсем почистена и това  може да доведе до запушвания на порите и пъпки. Въпросните кърпички съдържат алкохол, аромати и други съставки, които изсушават кожата. Ако кожата ви е чувствителна, употребата на тези кърпички може да причини възпаление, зачервяване и дискомфорт.

Очилата

Ако често имате пъпки около рамките на очилата, може би просто не почиствате очилата си. Трябва да ги чистите поне веднъж дневно. Уверете се също, че рамките ви не са твърде стегнати.
 

Миете лицето си твърде често

Почистването на кожата е важна стъпка, с която се борим с пъпките и акнето, но твърде с честото и агресивно миене може да постигнете тъкмо обратното. По този начин може да нарушите баланса на кожата си и да я пресушите. Кожата ви пък ще се опита да навакса липсите и често резултатът е именно пъпки.

Миете лицето си под душа

Когато се къпем, много от нас мият и лицето си с някакъв гел например. Но топлата вода уврежда кожата. Тя се дехидратира по-лесно, кожата остава суха и раздразнена.
 

Не се къпете след тренировка

Трябва да го правите непосредствено след тренировката. В противен случай бактериите по кожата ви могат да запушат порите и да доведат до пъпки.