Териерът на политик стана истинска звезда (СНИМКИ)
Териерът на политик стана истинска звезда (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Британският министър на финансите Филип Хамънд може да има 58 000 последователи в Twitter, но друг член на семейството му се готви да му отнеме короната в социалните медии - уелският му териер Рекс става все по-популярен в Instagram, съобщи в. "Дейли мейл".

Сайта на Рекс поддържа съпругата на Филип Хамънд, Сюзан. Тя качва на него снимки как той се разхожда или изтяга на дивана и пише по някоя хвалба за човешките му братя и сестри.

Рекс рядко пише по политически въпроси. Миналата година обаче чакаше стопаните си след гласуването на референдума за излизането на Великобритания от ЕС.

Текстът към снимка, на която седи на стол до наредени чаши за чай пък гласи: "Днес у нас има заседание. Пълна скука, а тя дори не ми дава да опитам бисквитите". Има и снимки, на които Рекс чете списания и вестници.

Филип Хамънд има и дакел Оскар, но той още не се изявява в социалните мрежи.

Рекс и Оскар не са единствените домашни любимци, разхождащи се по Даунинг стрийт. В отсрещната къща - на номер 10, патрулира котаракът Лари.

Полицай ритна котарака Лари при посещението на Нетаняху (ВИДЕО)

Малко настрани двете котки Еви и Оси се настаниха в Уайтхол. Палмерсън е котаракът на Форин офис, а черната котка Гладстоун живее в министерството на финансите в същия квартал.

Източник: БТА