Котаракът Лари запазва работата си на Даунинг стрийт 10
Котаракът Лари запазва работата си на Даунинг стрийт 10 / БГНЕС

Котаракът Лари ще запази службата си на "Даунинг стрийт" 10, след като Дейвид Камерън си тръгне и ще остане да живее там с новия министър-председател Тереза Мей, съобщи в. "Ивнинг стандард".

"Той е котарак на държавен служител и не принадлежи на семейство Камерън. Ще остане", каза говорителка на канцеларията на правителството.

Камерън се оттегля от поста премиер на Великобритания (ВИДЕО)

В неофициален акаунт в Туитър, създаден на името на Лари вчера, беше пуснат въпросът: "Познавате ли добър котешки фризьор? Трябва да направя добро впечатление в сряда ..."

Лари беше взет от приют, за да лови мишки на "Даунинг стрийт" през 2011 г. Тогава Дейвид Камерън каза, че котаракът ще е много ценен член на екипа.

Полицай ритна котарака на Камерън при посещението на Нетаняху (ВИДЕО)

Котаракът Лари запазва работата си на "Даунинг стрийт" 10
netinfo
Преди това там дълго нямаше официален мишколов, откакто котаракът Хъмфри се пенсионира през 1997 г. Министърът на финансите Алистър Дарлинг доведе за кратко котката си Сибил през 2007 г., но тя не успя да се аклиматизира и се върна в Шотландия.

Срещу Лари известно време живя и Фрея в дома на министъра на финансите Джордж Озбърн.

Министерството на външните работи също си назначи котарак през април. Задълженията на Палмерстън са да пази Уайтхол от мишки.

Източник: БТА