Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън бяха сред първите холивудски знаменитости, които се разболяха от коронавируса. Това се случи в Австралия по време на снимките на филм с участието на Ханкс.
 
Двамата прекараха известно време в Австралия под карантина, а когато оздравяха напълно, се прибраха в дома си в Лос Анджелис. Вече е факт първото интервю на Рита Уилсън, което бе за сутрешното предаване на американската телевизия CBS. Там тя разказа за болестта и лечението. Вижте в канала "OMG Facts" във vbox7:
 
Всичко при тях започнало с висока температура от около 39 градуса. "Чувствах се болна, не ми беше добре, после започна треската", разказва тя и описва втрисането като такова, каквото досега не е изпитвала.
 
Рита Уилсън твърди, че нейните симптоми всъщност са били доста по-силни от тези на Том Ханкс. "Той нямаше толкова висока температура. Не загуби обонянието си, но и на двама ни ни отне едно и също време, за да се възстановим", разказва тя.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear Internet- my beard loved its time with you. Hanx

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks) on


Рита Уилсън започнала да приема противомаларийния медикамент хлорохин около деветия ден.

Както повечето лекарства, и хлорохинът има странични действия, които при Рита Уилсън били особено неприятни. "Беше ми много лошо, виеше ми се свят, а мускулите ми бяха много слаби. Мисля, че хората трябва да бъдат много внимателни към това лекарство. Всъщност не знаем дали е от полза в този случай", коментира актрисата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can’t get enough of Sydney!

A post shared by Rita Wilson (@ritawilson) on


По-важното обаче е, че всичко това вече е минало, а двамата с Том Ханкс вече гледат напред. Те обаче не остават равнодушни към заболяването и дори са дарили кръв, тъй като вече и двамата имат антитела, която учените да използват при търсенето на ваксина срещу заболяването.