Супермен и Батман заедно в нов филм
Супермен и Батман заедно в нов филм / снимка: БГНЕС, архив

Супермен и Батман за пръв път ще участват заедно в един и същ филм, оповестиха в рамките на изложението „Комик-Кон” компанията „Уорнър брос” и режисьорът Зак Снайдър, цитирани от световните информационни агенции. Режисьор на филма ще е Снайдър, заснел появилата се миналия месец по екраните лента „Човек от стомана”.

Британският актьор Хенри Кавил ще изпълни ролята на Супермен. Актьорът, който ще пресъздаде образа на Батман, обаче все още не е избран, тъй като Крисчън Бейл не възнамерява да се снима повече в тази роля след участието си в третия филм от поредицата „Черният рицар”, излязъл по екраните миналата година.

Събирайки супергерои в един и същ филм, „Уорнър брос” изглежда иска да последва примера на компанията „Дисни”, която постигна голям успех с филма си „Отмъстителите”, появил се по екраните през 2012 г.

„Ентусиазиран съм, че ще работя отново с Кавил в свят, който сме създали. Супермен и Батман са най-големите супергерои в света”, заяви Снайдър.

Снимките трябва да започнат следващата година, а излизането на филма по екраните е планирано за 2015 г. Голяма част от актьорския състав на филма „Х-мен: Дни на миналото бъдеще” изненада феновете, след като му направи промоция в рамките на изложението, посочва vesti.bg.

С тази цел в Сан Диего пристигнаха Иън Маккелън, Патрик Стюарт, Холи Бери, Ана Пакуин, Дженифър Лорънс, Майкъл Фасбендер, Джеймс Макавой, Елън Пейдж, Питър Динклидж, Хю Джакман. Режисьорът Брайън Сингър разказа подробности за филма, който в момента се снима в Монреал.

Маккелън освен това разкри, че работи заедно със Стюарт над две постановки на Бродуей, чиито премиери са тази есен. Джеф Бриджис пък пристигна на изложението, за да направи промоция на филма „Седмият син”, в който се е снимал заедно с Джулиан Мур.

Бриджис изпълнява роля на ловец на вещици, а Мур - на вещица и бивша негова любовница. „Не съм гледал подобен филм, откакто бях на около 10 години”, възкликна Бриджис.

Планирано е „Седмият син” да се появи по екраните на 17 януари 2014-а.