Уди Алън
Уди Алън / Gulliver/Getty Images
Спорната автобиография на Уди Алън „Apropos of Nothing“ най-накрая ще бъде публикувана на френски през юни, след като първото американско издание беше изтеглено и след това претопено.

Френският му издател Stock скочи в защитата на ветерана в създаването на филми през март, когато служителите на Hachette в Ню Йорк излязоха на протест, когато научиха, че компанията печата мемоарите му.

Синът на Уди Алън скочи заради мемоарите на баща му

Алън се намира под натиск от постоянни твърдения, че сексуално е малтретирал осиновената си дъщеря Дилън Фароу, когато тя била дете – което твърдение той отрича.

Брат й, журналистът Ронан Фароу, заяви, че вече няма да работи с Hachette - което издателство публикува бестселъра му „Catch and Kill“ - преди книжният гигант да реши да не издава мемоара.

Изпълнителният директор на Stock Мануел Каркасон заяви, че Алън, чиито филми все още са популярни във Франция, не е „Роман Полански“, отправяйки препратка към режисьора, обвинен в изнасилване на редица жени.
 

Той каза, че Алън „е бил оправдапн два пъти“ от съдилищата за злоупотреби и „няма морална или законова пречка да го публикува и подкрепя“, заяви Каркасон пред френските медии.

По-малкото американско издателство Arcade взе правата върху книгата на Алън и оттогава тя се превърна в бестселър на Amazon.

Stock трябваше да пусне книгата във Франция на 29 април, но след закриването на книжарниците заради коронавируса каза, че сега ще се появи на 3 юни.

Уди Алън говори интимно за любовта с осиновената си дъщеря

Книгата е публикувана и на испански и италиански. Реакцията към появата на мемоарите е смесена, особено на английски.

„Ню Йорк Таймс“ заклейми книгата, като заяви, че „понякога е смешно и звучи глухо и банално“, докато „Гардиън“ каза, че се радва на самоунижаващото му остроумие, но допълни, че „злобният тон“, в който Алън говори за брака си с Миа Фароу "не помага на никого".

Алън уреди дело за 68 милиона долара (62 милиона евро) срещу Amazon Studios през ноември, след като студиото прекрати договорка за четири филма с 84-годишния заради коментарите му за движението #MeToo.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС