Младата Тина Горянц, която нашумя с модна линия от човешка кожа, представи своя проект "Pure Human", в златарски магазин в Лондон.

Завършилата най-известния моден университет в английската столица - Central Saint Martins, дебютира именно с нестандартния си проект през юли.

Тя използва ДНК на модния дизайнер Александър Маккуин, който се самоуби през 2010 г., разработи го лабораторно и създаде негова кожа, с която пък изработи чанти и якета.

Словенска дизайнерка уши чанти и якета от човешка кожа (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo

"Кожата носи и татуировки, базирани на точните "места, размери и дизайн" по тялото на Маккуин", споделя още тогава дизайнерката. "С татуировките и манипулацията на бръчки и тен исках да покажа материала. Мисля, че това беше много важно за достигането на тази връзка между якето и Маккуин", разяснява идеята си тя.

Създадоха мебели с имитация на човешка кожа

Младата дизайнерка от Словения споделя, че била вдъхновена от самия Маккуин.
Той използва собствената си коса в колекцията си 1992 г. "Джак Изкормвача следи жертвите си". За тази линия Маккуин се вдъхновява от Викторианската епоха, когато проститутките продавали кичури от косата си, които хората купували, за да ги дават на своите любовници.

Словенска дизайнерка уши чанти и якета от човешка кожа (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo

Проектът й има за цел да повдигне въпроси за това, как корпорации могат един ден да се възползват от генетичната информация на хората и да покаже колко малко защита има всъщност ДНК-то на човека.

Според Тина Горянц "генетичната информация може да бъде нов източник на лукс".

Словенска дизайнерка уши чанти и якета от човешка кожа (ВИДЕО/СНИМКИ)
netinfo