Scorpions за последно в България
Scorpions за последно в България / снимка: Reuters
Scorpions за последно в България
33963
Scorpions за последно в България
  • Scorpions за последно в България

Легендарната група Scorpions ще изнесе последния си концерт в България, на столичния стадион "Академик". След 40-годишна кариера рок ветераните слизат от сцена и си казват довиждане с феновете с последното си турне Get Your Sting And Blackout World Tour.

След гостуването на Scorpions в София през 1993 година, това е второто и последното шоу на групата в българската столица. Концертът трябваше да се състои на 9 октомври, но поради заболяване на вокалиста Клаус Майне, беше отложен.

"Чувстваме се много позитивно и сме пълни с енергия. Хубавото е, че това е една чудесна възможност да кажем на феновете "благодаря" за тяхната подкрепа и разбиране", сподели Клаус Майне.

Scorpions са една от групите с непреходен характер във времето. Музиката им се слуша повече от 40 години, както по света, така и в България.

"Три поколения идват да ни слушат на концертите. Хубавото на нашата музика е, че тя успява да предаде посланието си на младите хора, които се забавляват страхотно и се радват на нашите песни", разказа фронтменът на Scorpions.

Група "Ахат" ще открие концерта в 19 часа на стадион "Академик" при хотел Плиска. Рок събитието на есента ще продължи със Scorpions, които обещават незабравимо шоу. И както каза Клаус Майне: "Чувствам се много добре и съм готов".