Романтиката убива желанието за секс на мъжете
Романтиката убива желанието за секс на мъжете / Thinkstock/Getty Images

Романтиката не само не се харесва на мъжете по същия начин като на жените, а може да убие желанието им за секс, показва ново изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

В действителност мъжете участници в експеримента били по-възбудени от видео клипове от документален филм за английската история, отколкото от известната сцена с първата целувка в "Титаник".

Причината е, че мъжете "се нуждаят от по-определена визуална стимулация", за да се повиши желанието им за секс, казва ръководителката на изследването Марейке Девит, доцентка по клинична психология в университета в Маастрихт, Холандия.

За сметка на това жените нямат нужда от визуална стимулация, за да изпитат желание, най-важно за тях е контекстът, в който изпитват сексуален стимул, обяснява тя.

В нейното изследване участвали 86 мъже и 78 жени, които били анализирани, докато гледали три различни видео клипа. Първият бил на двойка, която прави секс, вторият - сцената от "Титаник", в която Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет се целуват за първи път, последвана от романтичен клип от "Неприлично предложение", а третият - част от документален филм за английската история.

След това участниците трябвало да отговарят как се чувствали както психически, така и физически и да попълнят въпросник, оценявайки доколко силно е било желанието им за секс след това, пише БГНЕС. За жените най-възбуждащи са били клиповете от "Титаник" и "Неприлично предложение", които победили дори секс сцените. Според изследователите причината е, че жените се възбуждат повече от фантазия, извиквана от гледането на романтични сцени.

Мъжете били по-склонни да правят секс, след като гледали откровено видео. Изненадващо обаче представителите на силния пол имали повече желание за секс, след като гледали историческия документален филм, отколкото след сцената от "Титаник", което подсказва, че романтиката е отблъскваща за тях.