/ ThinkStock/Getty Images
Реклама в мрежата: Уголемяване на устни и гърди на лизинг
100159
Реклама в мрежата: Уголемяване на устни и гърди на лизинг
  • Реклама в мрежата: Уголемяване на устни и гърди на лизинг
Уголемяването на гърди, устни и скули вече може да става и чрез банков лизинг. Заради засиления интерес на клиентите и голямата конкуренция в страната, центровете за красота прибягват до иновативни оферти.
 
Има ли търсене на гърди и устни на лизинг и каква възвръщаемост има една такава инвестиция?
 
Новата година дойде и с нови оферти. В социалните мрежи попаднахме на интересна реклама, която предлага красота на лизинг. Чрез банков кредит естетичен център представя уголемяване на устни, скули и дори лазерна епилация. Собственикът на центъра д-р Цветозар Балабанов разказа за Дарик, че е имал запитване от свои пациенти за разкрасителни процедури на лизинг и това го е накарало да предприеме този иновативен подход.
 
Как решихте чрез банков лизинг да предоставяте естетични и пластични корекции във вашата клиника?
 
Нашата клиника по принцип се занимава и с процедури за тяло, тоест неоперативна липосукция и разполагаме с най-добрия уред за лазерна епилация. Тъй като там цените вървят на пакети, понеже са необходими по-голям брой процедури и цената се повишава, за да могат нашите пациенти да се възползват от намаленията, решихме с банка да работим съвместно и по този начин предлагаме с минимална лихва процедура на изплащане. Абсолютно всичко може да се вземе от 150 до 10 000 лева, за какъвто период желае пациентът.
 
Какви са най-скъпите процедури?
 
Това е много относително, защото може да се комбинират - например лазерна епилация и процедури за тяло, пациентът може да желае ботокс, хиалурон и т.н., цената може да стигне 4000-5000 лева. Може да се платят заедно, на отделни вноски и т.н.
 
Имате ли до този момент заявен интерес за корекции по тялото чрез банков лизинг?
 
Ние го пуснахме снощи и до сутринта имаме над 10-20 обаждания. Одобрението става много бързо. Ще видим резултатите до седмица. Мисля, че на пациентите ще им хареса, защото наистина е много удобно и говорим за минимално оскъпяване, по-малко от 1%.
 
Казахте, че предлагате чрез лазер епилация, както и корекции по лицето, могат ли пациентите да се възползват от силиконови импланти?
 
Ние със силиконови импланти не се занимаваме, а с микроинвазивна хирургия, тоест не правим операции, само с малки отвори инжектираме течни импланти, а не капсуловани. По-малко инвазивна е и има определена дълготрайност. Не е както при силокона до живот.
 
Тоест, дами с по-малки гърди, например, биха могли чрез банков кредит да уголемят своите гърди чрез този метод?
 
По принцип да, но за момента тази услуга за гърдите още не я предлагаме, защото материалите тепърва се разработват и искаме да видим първо как работят и тогава да ги вкараме. Като цяло се занимаваме с уголемяване от шията нагоре и това е най-търсеното, заради цени и т.н.

 
В последните десет години има сериозен ръст в предлагането на естетични и разкрасителни процедури. Във всеки областен град можете да си сложите ботокс или хиалуронова киселина в устните. Тези процедури не рядко пъти дори се предлагат и от зъболекари, но това среща критиката на лекарите по пластична хирургия.
 
Но тегленето на кредит за силикон в гърдите не е ново за страната ни. Едни от най-известните гърди на лизинг са на Мис България 1999 Виолета Здравкова, която не веднъж е разказвала в публичното пространство как е инвестирала в силиконови импланти чрез кредит от банка.