Разкриха на каква възраст прахосваме най-много време
Разкриха на каква възраст прахосваме най-много време / ThinkStock/Getty Images

Мнозина вероятно ще се изненадат да научат, че възрастта, на която хората са най-склонни да прахосват времето си, е 26 години, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на организацията "Баундлес".

Изследването разкрива, че 26-годишните индивиди обикновено губят в "празни занимания" 71 минути дневно. Това се равнява на 432 часа годишно или на 54 работни дни.

На колко години имаме най-много приятели?

Хората от възрастовата група между 25 и 34 години признават, че прекарват 1 час и 34 минути дневно в социалните мрежи и 1 час и 26 минути в размяна на съобщения. Два часа и 20 минути на ден се прахосват в гледане на телевизия. Час и 37 минути се губи в сърфиране или пазаруване в интернет. Прахосаното в тези занимания време се равнява на 106 дни годишно.

След 35-годишна възраст хората започват да организират времето си по-добре. Индивидите във възрастовата група между 35 и 44 години признават, че прахосват 57 минути дневно. След 45-годишна възраст пропиляното време спада до 52 минути.

20-те години са най-щастливите от живота

И възрастните, и младите губят повече време от предшествениците си. В резултат на това семействата днес прекарват по-малко качествено време заедно, отколкото в миналото.

Един на всеки четирима възрастни признава, че прекарва по-малко време с близките си, отколкото преди пет години. Една трета отдават това на професионалната си заетост. Една четвърт обаче не крият, че телевизията и цифровите устройства отвличат вниманието им.

Въпреки че интернет улеснява живота на съвременните хора, близо една трета от тях признават, че наличието му им създава усещането, че губят представа за реалността.

В миналото хората над 30 години са били по-щастливи

Постоянното взиране в екраните на компютри или преносими устройства кара една пета от потребителите да се чувстват изморени, 15 процента - летаргични, а десет на сто - раздразнителни.

Любовният живот на съвременните хора също страда заради часовете, прекарани пред екрана или на дивана. Една четвърт от участниците в допитването признават, че биха искали да правят повече секс с партньора си, но не им остава време. Над една трета споделят, че искат да си намерят ново хоби, като например йога. Над 40 процента от анкетираните казват, че биха се посветили на четенето на книги, ако се сдобият с повече време, а една трета - на спорт, посочва БТА.

Вижте още:

Най-добрите години за кариера, щастие, любов и секс

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Посвещаваме нищожен процент от живота си на секса