Разкриха кои са най-стиснатите шефове
Разкриха кои са най-стиснатите шефове / ThinkStock/Getty Images

Мършав шеф е много по-малко вероятно да ви вдигне заплатата, в сравнение с по-пълничък началник, установи германско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

По-пухкавите люде се оказват по-щедри от слабите. А хората с малко килограми, когато трябва да споделят парите си, го правят предимно с хора със същото скромно тегло.

Опълчването на злобния началник не вреди на кариерата

По време на експериментите 20 пълни /120-килограмови/ и 20 кльощави доброволци били включени в игри, симулиращи икономическо поведение. В същото време били измерени и нивата на кръвната захар в организма им. От проведените експерименти си проличало, че мършавите участници предлагали с 16 процента по-малко пари, в сравнение с пълните.

Вижте как най-добре да поискаме увеличение на заплатата

Нивата на кръвната захар също играели роля при взимането на икономически решения. Слаботелесните хора били най-стиснати, когато концентрацията на глюкозата в кръвта им била най-ниска. Същият феномен не се наблюдавал при хората с наднормено тегло.

Шефът предпочита "войниците", надушва "актьорите" отдалече

Ниските нива на кръвна захар стимулират слабите хора да не харчат пари и да взимат не много справедливи икономически решения.

Източник: БТА