селфи
селфи / ThinkStock/Getty Images
Учени обясниха, че мъжете и жените си правят селфи под различен ъгъл заради психологията на привличането - така се стремят да изглеждат в оптимална светлина в очите на противоположния пол и на съперниците, съобщи в. "Дейли мейл".

Селфи причини щети в размер на 200 000 долара (ВИДЕО)

селфи
ThinkStock/Getty Images

Когато снимката е насочена към женска публика, мъжете се снимат на височината на главата. Така изглеждат по-доброжелателни и съпричастни. Ако е предназначена за представители на техния пол обаче, те предпочитат апаратът да е на нивото на кръста им, защото така изглеждат по-високи и доминантни. Направените отдолу нагоре снимки могат да допаднат и на дамите - брадичката така сякаш е по-масивна, а това е отличен еволюционен сигнал.

Как се прави идеалното селфи според супермодел?

За да са по-привлекателни за мъжете, дамите се снимат отгоре. Така изглеждат по-дребни, по-мили, по-слаби, по-отстъпчиви. Ако снимките са предназначени за приятелки, те също поставят апарата пред лицето си.

селфи
ThinkStock/Getty Images

Простичък трик за страхотно селфи

"Както и при другите социални видове, хората използват относителното физическо положение за контролиране на впечатлението - обясни Настася Маханова от университета на Флорида. - Макар и тези стратегии за правене на впечатление да се коренят дълбоко в древността, те се проявяват в нещо съвсем съвременно - фотографията".

Питанка с Драго Симеонов: Кой е направил първото селфи?

Учените са анализирали стотици снимки в сайтове за запознанства, Инстаграм и Линкедин.