Prodigy взрив на Spirit of Burgas
Prodigy взрив на Spirit of Burgas / снимка: Spirit of Burgas, архив
Prodigy взрив на Spirit of Burgas
31877
Prodigy взрив на Spirit of Burgas
  • Prodigy взрив на Spirit of Burgas

Кралете на електропънка The Prodigy откриха третия фестивал Spirit of Burgas. Около 20 000 меломани видяха култовата британска група на живо. Музикантите излязоха на главната сцена точно в 23.00 ч. и вилняха в продължение на 90 минути. Maxim и компания взривиха феновете с някои от най-известните си парчета както и новите от албума „Invaders Must Die". На финала на уникалното парти Keith Flint накара меломаните да седнат на пясъка след което морето от хора избухна във викове и аплодисменти.

Старт на музикалния лайф на Централния плаж на Бургас дадоха Gravity Co и ексцентричните ливърпулски артисти от Apollo 440, които предложиха грандиозно и запомнящото се шоу. След хедлайнерите Prodigy дръм енд бейс нощта на Main Stage завърши с безспорно най-популярния диджей Andy C с неговия персонален MC - GQ.

За първи път на Spirit of Burgas талантливата млада българска певица Ruth (Рут Колева) в колаборация с холандския басист и певец Steve Hartley представи своя общ проект на jazz & blues stage. Български пънк и ска ритми звучаха от сцената „На тъмно". Купонът там стартира с Ogi 23 и варненците Independent.

По информация на организаторите до 10.00 ч. вчера са били продадени над 30 000 билети. Толкова са били посетителите миналата година. Въпреки многото фенове до напрежение при влизането не се стигна, поради осигурените четиеи допълнителни места за достъп до сцените. Две рампи улесняват и придвижването на хората с увреждания.

2-годишно момченце и над 80-годишна двойка американци бяха сред най-атрактивните фенове по време на първата фестивална вечер. Дамата от Аризона, която от години живее в Сливен сподели, че обожава България и е за втори път на Spirit of Burgas.

Актуалната звезда от сериала „Стъклен дом" Антоний Аргиров, Пламен Манасиев, един от най-популярните гласове от малки екран и топмузикантът Иван Лечев бяха някои от известните български имена сред публиката на Spirit-a. Запален почитател на The Prodigy се оказа и бургаският кмет Димитър Николов, който изгледа шоуто въоръжен с фотоапарат и бутилка минерална вода.

Новини от Бургас