Британският принц Хари се безпокои за безопасността на своята нова приятелка, американската актриса Меган Маркъл, която бе залята с вълна от оскърбления и непрекъснато е преследвана от папараците,съобщава Кенсингътнският дворец, цитиран от световните агенции.

Коя е Меган Маркъл - актрисата, която е на път да стане принцеса

Това е първото официално потвърждение на връзката на кралската особа с 35-годишната актриса от САЩ. Според прессъобщението принц Хари рядко реагира на "измислените истории от пресата" за неговия живот, като се старае да развива "професионални отношения с медиите, фокусирайки се върху своята работа и проблемите, които го вълнуват".

Какво се случва с новата изгора на принц Хари и сестра й Саманта?

"Но миналата седмица границата беше премината. Неговата приятелка Меган Маркъл бе подложена на вълна от обиди и издевателства. Някои от тях бяха доста публични - клевети на първите страници на национални издания, откровено сексистки и расистки нападки в социалните мрежи и коментари по форумите.", се казва в съобщението.

Жените, които откраднаха сърцето на принц Хари (СНИМКИ)

От Кенсингтънския дворец също съобщиха, че "принц Хари се безпокои за безопасността на Меган Маркъл и е дълбоко разочарован от това, че не е в състояние да я защити". Изтъква се, че майката на американската актриса се е сблъскала с "опити от страна на репортерите и фотографите нелегално да проникнат в дома й", посочва БТА.

Още за принц Хари:

Принц Хари породи слухове за тайна връзка с холивудска звезда (СНИМКИ/ВИДЕО)

Принц Хари иска деца, но още не е намерил подходящата жена

Принц Хари е най-желаният ерген в света

Принц Хари и Ели Голдинг породиха слухове за тайна връзка (СНИМКИ)