Меган Маркъл – холивудската красавица, която е на път да стане принцеса
Меган Маркъл – холивудската красавица, която е на път да стане принцеса / Guliver/Getty Images

Меган Маркъл - американската актриса, която доскоро беше известна предимно с ролята си в сериала "Костюмари", стана една от най-популярните медийни личности, след като принц Хари официално потвърди връзката им.

Но коя всъщност е Меган Маркъл? Асошиейтед прес изготви кратък преглед на живота на трийсет и пет годишната актриса.

Принц Хари породи слухове за тайна връзка с холивудска звезда (СНИМКИ/ВИДЕО)

Меган Маркъл е родена на 4 август 1981 г. в семейството на клиничен терапевт и главен осветител и прекарва детството си в Лос Анджелис. Учи в девическо католическо училище, след което влиза в Северозападния университет в Илинойс.

Меган Маркъл  холивудската красавица която е на път да стане принцеса
netinfo
"Майка ми ме възпита да бъда гражданин на света и да не затварям очите си пред понякога прекалено суровата реалност", казва актрисата. "Бях на около 10 години, когато посетихме гетата в Ямайка. Никога не бях виждала такава бедност и явно ужасът е бил виден в насълзените ми кафяви очи. "Не се страхувай, цветенце", каза ми майка ми. "Осведомявай се за реалността, но не се страхувай от нея".

Какво се случва с новата изгора на принц Хари и сестра й Саманта?

Въпреки че е най-известна с ролята си в "Костюмари", Маркъл е участвала и в сериалите "От местопрестъплението: Маями", "Безследно изчезнали" и "Касъл".

Освен това тя е активист в борбата за равенство между половете още от 11-годишна възраст, когато написва писмо до Хилари Клинтън, тогава първа дама на САЩ, за да изкаже възмущението си от реклама на сапун, според която мястото на жените е в кухнята.

Меган Маркъл  холивудската красавица която е на път да стане принцеса
netinfo
Тъй като е родена от връзка между бял мъж и афроамериканка, Маркъл винаги се е бунтувала срещу желанието на обществото към нея да се самоопредели като "чернокожа" или "бяла". В крайна сметка актрисата отказва да се отрече от афроамериканското си наследство по майчина линия.

Жените, които откраднаха сърцето на принц Хари (СНИМКИ)

Меган Маркъл, която освен всички останали свои интереси, е основател и на лайфстайл блога за вдъхновение на дамите Thetig, среща настоящия си приятел - принц Хари, на неговите визити в Канада за промотиране на "Инвиктус геймс" - спортно събитие за военни, ранени по време на служба, припомня БТА.