/ NOVA
В продължение на девет седмици киноманите ще могат да се насладят на хитови ленти
Селекция от вълнуващи премиерни за България филми очакват зрителите всеки понеделник от 21:00 ч. в следващите девет седмици. През септември своя дебют по KINO NOVA ще направят: „Алита: Боен Ангел“ (09.09), „Мизантроп“ (16.09), „Честен кандидат“ (23.09) и „Последният Вермер“ (30.09).

Старт на премиерните понеделници ще даде фантастиката „Алита: Боен Ангел“ тази вечер. Действието се развива няколко века в бъдещето, когато изоставеният киборг Алита е намерен на скрап в Железния град от състрадателния лекар Идо (Кристоф Валц). Когато Алита се събужда, тя няма спомен коя е, нито пък познава света, в който се намира. Докато киборгът се учи да се ориентира в новия си живот по коварните улици на Железния град, Идо опитва да я предпази от мистериозното ѝ минало, осъзнавайки, че дълбоко в нея се крият сърцето и душата на млада жена с необикновено минало.

Алита: Боен Ангел
NOVA


В „Мизантроп“ (16.09) Елинор (Шейлийн Уудли) е съвременната Клариса Старлинг, млад следовател, който се бори с демоните на миналото си, когато е повикана на мястото на брутално престъпление – дело на нов и ужасяващ масов убиец. Полицията и ФБР започват отчаяно издирване, но на всяка крачка са възпрепятствани от загадъчното и безпрецедентно поведение на убиеца. Въпреки своята неопитност, Елинор потъва все по-дълбоко в случая и осъзнава, че е единственият човек, способен да разбере собствената си измъчена психика и съзнанието на този изключителен убиец и да го изправи пред правосъдието.

Мизантроп
NOVA

Стив Карел застава начело на звездния актьорски състав на сатиричната политическа комедия „Честен кандидат“ (23.09). След като вижда кадри на застъпващия се за правата на имигрантите в малък град в Уисконсин Джак Хейстингс (Крис Купър), политическият консултант на демократите Гари Зимър (Карел) е сигурен, че е открил идеалния кандидат за партията. По тази причина предлага услугите си на пенсионирания полковник, за да му помогне да се кандидатира за кмет. Скоро обаче кампанията им привлича вниманието на републиканците, които изпращат един от най-добрите си стратези (Роуз Бърн).

Честен кандидат
NOVA

В “Последният Вермер“ (30.09) холандският евреин Йозеф Пилер (Клаес Банг) се сражава в Съпротивата по време на Втората световна война, a ценителят на изкуството Хан ван Мигерен (Гай Пиърс) продава холандски художествени съкровища на Херман Гьоринг и други висши нацисти. След войната Пилер става следовател, който трябва да идентифицира и преразпредели откраднатите произведения на изкуството, в резултат на което ван Мигерен е обвинен в сътрудничество. В историята обаче има нещо повече от това, което се вижда на пръв поглед.

Последният Вермер
NOVA

Не пропускайте да видите и останалите премиерни заглавия всеки понеделник по KINO NOVA. Повече информация за филмите можете да откриете на сайта, както и във Facebook страницата на KINO NOVA.