Пол Макартни твърди, че Ролинг Стоунс копират Бийтълс
Пол Макартни твърди, че Ролинг Стоунс копират Бийтълс / снимка: Gulliver/Getty Images

Сър Пол Макартни заяви, че Ролинг Стоунс копират Бийтълс. 71-годишният певец и басист смята, че конкурентната рок банда, състояща се от сър Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и Чарли Уотс, е постигнала толкова голям успех в музикалната индустрия заради копирането на Бийтълс.

„Това е истината. Погледнете историята - Бийтълс отиват в Америка, една година по-късно и те отиват. Ние написахме първия им сингъл I Wanna Be Your Man. Ние ставаме психеделични и те стават психеделични. Ние се обличаме като магьосници, те се обличат като магьосници”, каза Макартни пред американско радио.

Преди време певецът сподели, че щеше да е прекрасно, ако можеше да се върне на сцената с колегите си от групата Ринго Стар, Джон Ленън и Джордж Харис, макар това да е невъзможно, защото последните двама вече са покойници.

Запитан дали завижда на Ролинг Стоунс, сър Пол каза: „Не става въпрос за тъга, но ако сега можехме да излезем като Бийтълс... би било прекрасно за изнасяме концерти. Беше прекрасно, когато наистина го правехме. Но ние съзнателно взехме решение да се разделим като група и сега, когато двама членове починаха, това явно няма да стане реалност. Но когато виждам Стоунс да излизат на сцената, може би има малко..., предполагам, че се опитвам да кажа, че ако Бийтълс можеха да се съберат сега, щяхте да гледате”.