Пиърс Броснан преследва Мила Йовович по софийските улици в екшъна Сървайвър
Пиърс Броснан преследва Мила Йовович по софийските улици в екшъна Сървайвър / Guliver/Getty Images

Пиърс Броснан преследва Мила Йовович по софийските улици в екшъна "Сървайвър". Актьорът, нашумял с ролята на Джеймс Бонд, пристигна днес в България за снимките на продукцията под режисурата на Джеймс Мактийг /"В като Вендета"/. Сценарият е на Фил Шелби.

"Здравей, България" - бяха първите думи на Пиърс Броснан пред очакващите го на летище "София" репортери, съобщава БТА.

"Здравейте, как сте" - отговори актьорът на въпрос какво би казал на българските си почитатели.

"Филмът е трилър. Участват още Мила Йовович, Анджела Басет, Дилън Макдърмът. Ще видим как ще тръгне", каза Броснан, помолен да разкаже повече за продукцията.

"Много съм щастлив, че съм в България", добави още той. Снимките на "Сървайвър" започнаха през януари в Лондон. У нас ще продължат две седмици - в центъра на София, в Киноцентъра "Ню Бояна" и в Кремиковци.

Пиърс Броснан играе главният враг на героинята на Мила Йовович. Тя е току-що назначен в американското посолство в Лондон агент с основна задача да предотвратява проникването на терористи в САЩ. Става жертва на интриги и е обвинена в престъпление, заплашен е и животът й. Налага се да се крие, докато докаже невинността си. Междувременно се свързва с антитерористична групировка, която се опитва да осуети бомбен атентат на "Тайм скуеър" в Ню Йорк. . .

Филмът е с бюджет 35 млн. долара. Очаква се да излезе на екран до края на годината.