Пенсионери се стягат за най-дългото хоро
Пенсионери се стягат за най-дългото хоро / netinfo

Възрастни хора от Плевен се подготвят да изиграят най-дългото пенсионерско хоро. Рекордът си те ще поставят в навечерието на 1 октомври - Международен ден на хората от третата възраст. Няма да се борим за вписване в книгата на Гинес, но сме сигурни, че ще извием най-голямото, хубаво и весело хоро поне за региона, каза Радка Мяшкова, една от инициаторките за проявата, председател на областния съвет на Съюза на пенсионерите.

Вече сме избрали мястото - площада пред паметника на Васил Левски, разкри Мяшкова. Мъжкият вокален състав към читалището в село Долни Луковит ще поздрави участниците. Общинският духов оркестър на Плевен е ангажиран да свири, докато хорото се извива на площада. Иска ни се повече хора в този ден да загърбят трудностите на делника, да дойдат пред паметника на Апостола и да се повеселят, като се хванат на нашето хоро, каза Мяшкова.

Преди хорото в зала "Катя Попова" ще има пенсионерска среща. На нея ще бъдат наградени активистите от клубовете и ръководителите на художествени състави, в които старите хора се изявяват като певци, играчи и свирачи.