Пазарски чанти с голата Карла ядосаха първата дама на Франция
Пазарски чанти с голата Карла ядосаха първата дама на Франция / БГНЕС

Адвокатите на Карла Бруни-Саркози поискаха в съда фирмата, разпространяваща пазарски чанти, на които без разрешение е сложена нейна гола снимка, да плати на първата дама на Франция обезщетение от 125 000 евро.

Адвокатите поискаха обезщетението от съда в Сен Дени на френския остров Реюнион в Индийския океан. Освен това Карла Бруни иска разпространението на чантите да бъде забранено. Очаква се съдът да се произнесе в четвъртък.

Фирмата „Пардон“, специализирана в производство на тениски и плажни принадлежности, е известна с провокативния си стил. В началото на декември тя пусна в продажба на о. Реюнион пазарски чанти с гола снимка на съпругата на френския президент.

„Нито г-жа Карла Бруни, нито фотографът са давали съгласие за използване на снимката“, заяви адвокатът на бившата манекенка. Тя напомня, че тази снимка, направена през 1993 г., е трябвало да бъде включена в експозиция и в каталог в рамките на кампания за борба със СПИН.

Адвокатът на фирмата заяви, че „Пардон“„не е имала никакви лоши намерения“ и съобщи, че 10 000 чанти ще бъдат „изгорени“, съобщава БГНЕС.