Отново Виенски бал в София
Отново Виенски бал в София / netinfo

За осми път в София ще има Виенски бал. Той е планиран за 16 февруари в хотел „Шератон”. Журналистът от Дарик Драгомир Симеонов ще е водещ на програмата. По традиция Виенският бал се организира с благотворителна цел.

Около 370 ще бъдат гостите му. Кувертът тази година е 200 лева. Салата от домати и авокадо, телешки стек с картофи, моркови и броколи и ябълков щрудел са включени в менюто.

Със събраните средства от тазгодишния Виенски бал на първо място ще бъде подпомогнат домът за деца с умствена изостаналост в село Могилино. Пари ще има още за НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, за учебния оперен театър на Националната музикална академия, Националната художествена академия. Известна сума пари ще бъде вложена и в Международния конкурс за млади оперни певци „Борис Христов”.

И докато в София все още тече организацията на Виенски бал, в австрийската столица тази вечер е традиционният оперен бал. Около 5000 гости ще танцуват
Отново Виенски бал в София
netinfo
валсове във Виенската опера. Със сигурност там ще бъдат бившата съпруга на Мик Джагър Бианка и футболната легенда Франц Бекенбауер.

Директорът на Щатсопера е решил да посвети бала на предстоящото Европейско първенство по футбол. Хосе Карерас, който е футболен фен, ще пее на откриването на оперния бал.

Още за Виенския бал в София можете да чуете в звуковия файл