Обвиниха Армани, че убива Милано
Обвиниха Армани, че убива Милано / снимка: БГНЕС

Джорджо Армани беше обвинен от местните власти, че убива централната част на Милано, средище на модата в града, съобщава британският вестник "Индипендънт".

 

Масимилиано Финацер Флори, който отговаря за културата в Милано, направи изявлението дни преди откриването на Седмицата на модата в града в отговор на твърденията на дизайнера, че Милано е станал грозен град, информира БГЕНС. "Големи милански марки, на първо място Армани, критикуват града, но не правят нищо за него. Тези, които твърдят, че "карето" от улици, сред които и Виа Монтенаполеоне, считана за модния център на Милано, е мъртво,"са същите, които изиграха роля за унищожаването му", допълни Флори.

 

Преди време Армани заяви: "Централната част на Милано е мъртва, това е истината. През миналата седмица бях на Монтенаполеоне до 23 ч за откриването на новия ми магазин и след 20 ч., когато магазините затварят, вече няма жива душа по улиците". Флори счита, че дизайнерите са виновни за това и тези, които са натрупали богатството си в града, трябва да направят повече за него.