Новият Робокоп дебютира трети в САЩ и Канада
Новият Робокоп дебютира трети в САЩ и Канада / Форум Филм България

За втора поредна седмица анимационната комедия „LEGO: Филмът" (The Lego Movie) оглави северноамериканския боксофис, след като спечели 63.5 млн. долара през уикенда и общо 143.8 милиона за две седмици на екран. Първата по рода си пълнометражна LEGO 3D анимация, която разказва за живота на обикновения и прилежен LEGO работник, погрешно идентифициран като уникална личност, от която зависи спасяването на света, е със звездните гласове на Уил Арнет, Елизабет Банкс, Алисън Бри, Дейв Франко, Морган Фрийман и Джона Хил.

На второ място дебютира комедията „Като стана дума за снощи..." (About Last Night) с 28.5 млн. долара приходи от уикенда. Романтичната лента, в която главните роли са поверени на Кевин Харт и Реджина Хол, разказва историята на двама приятели, истински фенове на купоните и забавленията. Нещата обаче рязко се променят, когато единият от тях се влюбва.

На трето място се нареди фантастичният екшън „Робокоп" (RoboCop) с 25.6 млн. долара приходи от първия си уикенд на екран в САЩ и Канада. Лентата разказва историята на полицая Алекс Мърфи, който е тежко ранен по време на изпълнение на служебния си дълг. Единственият шанс за него е да се превърне в Робкоп - човек и машина в едно цяло. Сценарият на „Робокоп" е базиран на едноименния филм от 1987 година. Сред звездите в екшън лентата са Джоел Кинаман, Гари Олдман, Майкъл Кийтън, Аби Корниш, Дженифър Или.

На четвърто място падна лентата на Джордж Клуни „Пазители на Наследството" (The Monuments Men), който спечели 18 млн. долара през уикенда и общо 46.2 милиона за две седмици на екран в САЩ и Канада. Създаденият по действителен случай филм отразява най-големия лов на съкровища в историята. Главните роли в лентата са поверени на Джордж Клуни, Мат Деймън, Бил Мъри и Кейт Бланшет.

В средата на северноамериканския боксофис дебютира романтичният „Безумна любов" (Endless Love) с участието на Алекс Петифър и Габриела Уайлд. Романтичната история за безразсъдната любов на изискана девойка и млад мъж, чиито родители не одобряват връзката им, спечели 15.1 млн. долара през първия си уикенд в киносалоните в САЩ и Канада.

На шесто място намираме комедията „Ченге за един ден" (Ride Along). Лентата с Айс Кюб и Кевин Харт е спечелила 10 млн. долара през уикенда и общо 117.4 милиона откакто е на екран. Филмът разказва историята на устатия охранител Бен (Кевин Харт) и неговия сблъсък с брата на бъдещата му съпруга - полицаят Джеймс (Айс Кюб), който го убеждава да му бъде партньор за 24 часа и двамата да патрулират по улиците на Атланта.

Седми остана „Зимна приказка в Ню Йорк" (Winter's Tale). Лентата, в която се преплитат романтика, мистерия и фентъзи, спечели 8.1 млн. долара в първия си уикенд на екран. В центъра на сюжета е крадецът Питър Лейк, който по време на обир на къща открива в една от стаите болната дъщеря на собственика. Между двамата пламва любовна искра, но бъдещето им заедно изглежда невъзможно. Главните роли в „Зимна приказка в Ню Йорк" са поверени на Колин Фаръл, Мат Боумър, Джесика Браун, Ръсел Кроу, Уил Смит.

След 13 седмици прожекции в северноамериканските киносалони анимацията „Замръзналото кралство" (Frozen) заема осма позиция в класацията за приходи, след като спечели 8.1 млн. долара през уикенда и 378.3 милиона откакто е на екран. Снежната приказка с гласовете на Кристен Бел и Джонатан Гроф разказва историята на кралството на безстрашната оптимистка Ана, което е сковано от вечна зима. Ана обединява сили със смелия планинец Кристоф и неговия другар - северния елен Свен, за да открие сестра си Елза, чиято снежна магия тегне над кралство Арендел.

На девето място падна „Самотният оцелял" (Lone Survivor) с 4.7 млн. долара приходи от уикенда и общо 119 милиона откакто е на екран. Базираната на реални събития военна драма проследява историята на войници от американската армия, изпратени в провинция в Афганистан с мисията да ликвидират местен лидер на Ал Кайда. Малко след пристигането си обаче те попадат в клопката на талибански бойци. Филмът е с участието на Марк Уолбърг, Тейлър Кич, Емили Хърш, Бен Фостър.

Топ 10 завършва комедията That Awkward Moment с 3.9 млн. долара приходи от уикенда и общо 21.9 милиона за три седмици прожекции в САЩ и Канада. Лентата с участието на Зак Ефрон, Майкъл Б. Джордан и Майлс Телър разказва историята на трима приятели, които решават да стоят далече от сериозните любовни връзки.