Никол Кидман е от актрисите, които не се притесняват да играят различни образи. В един филм или сериал е секси и властна, в друг е болна, в трети пък  е нещо тотално противоположно. В крайна сметка това е най-интересното в актьорската професия - възможността да бъдеш различен, но и да учиш, за да ставаш все по-добър.

Кидман е известна с многобройните си роли и стойностна игра. Последният ѝ хит, "Отмяната", бе посрещнат с интерес от аудиторията и критиката, които възхваляват представянето на Кидман в сериите. Зад успешната игра обаче стоят часове и дни на сериозна подготовка, която дори се отразила на физическо и психическо ниво на актрисата, както самата тя сподели в свое скорошно интервю. Вижте още в канала "Stars News" във vbox7.
 

Финалът се оказа доста незадоволителен за някои хора, но това не променя факта, че "Отмяната" е един от най-добрите сериали за момента. Ролята на Грейс Фрейзър обаче е била доста изтощителна за Кидман, каза тя в интервю с Марк Марон.

Тя сподели, че някои сцени в "Отмяната", но и в  "Малките големи лъжи" са повлияли на психическото и физическото ѝ здраве. В някои моменти Никол се чувствала отдалечена от собственото си тяло и са ѝ трябвали няколко минути, за да си спомни коя е и какво прави. Посвещението ѝ в ролите е толкова дълбоко, че на моменти се налага да се връща към себе си.
 

По време на снимките на "Отмяната" Кидман се разболяла. "Бях зле цяла седмица, имунната ми система не можеше да различи актьорството от реалния живот", казва актрисата. Макар и с много опит, Никол все още не може да излезе от роля, споделя още тя. Свършва един снимачен ден, връща се вкъщи и продължава да мисли за своята героиня, какво трябва да се снима, знае ли си думите, какво иска да направи и как. 

Добрата новина за актрисата е, че сега се е отдала на заслужена почивка, от която имала голяма нужда, за да се възстанови напълно и да събере нови сили за следващите проекти.