/ iStock/Getty Images
Около празниците може да се усеща особено тежко липсата на партньор, но пък не можем да си затваряме очите пред невероятните позитиви, които положението също носи.

Edna.bg изброи някои от тях:

heartСпасена си както от това да мислиш за подарък за него, така и да останеш разочарована от подаръка, който той ти е взел. Също така си освободена изцяло от отговорност да подготвяш подаръци за родителите му.

heartНяма да се налага да разделяш времето си по празниците между неговите и твоите родители, това не е малко

heartКато цяло няма да има още едно семейство, за което да мислиш, ако връзката ви е по-сериозна, а само за твоето собствено

heartНяма нужда да се съобразяваш с никого, когато си правиш планове за излизане, за почивка, за виждане с приятели и т.н.

heartИмаш цялото легло за себе си

iStock/Getty Images

heartИмаш цялата баня за себе си

heartИмаш целия гардероб

heartТи решаваш как ще бъде организиран домашният ред в жилището ти

iStock/Getty Images

heartСпестени са ти всички чувства на ревност, чудения в какъв аспект са отношенията ви, какво да очакваш от него и т.н.

heartКакво ще гледаш по телевизията и ще включваш ли изобщо телевизор, е отново изцяло твое решение

heartПощадена си от ситуации, в които като излизате с приятели, се налага да търпиш някакви досадни мъже, само защото са приятели на гаджето ти

heartНяма да ти се налага да слушаш за никакви мъжки хобита, нито пък да се съобразяваш с тях

iStock/Getty Images

heartНо най-вече, преди всичко друго, огромният бонус на това да си необвързана е, че ти предстои да се влюбиш отново! А на света малко неща са по-хубави и незабравими, като чувството да си влюбен

И вместо финал, нека кажем, че това дали си обвързана или не, по никакъв начин не следва да влияе както на самочувствието, така и на самооценката ти. Ти сама навигираш и развиваш живота си, недей никога да оставяш отговорността за щастието си на някой друг.

 
Edna.bg