Тези дни социалните мрежи се запалиха от предположения истина или лъжа е това, че папа Франциск е лайкнал (харесал) доста палава снимка на изкусителен и много секси бразилски модел.

Тя се казва Наталия Гарибото и е на 27 години, изключително популярна е и има милиони последователи. Снимката, която поради ирония на съдбата разбуни духовете в буквален и преносен смисъл, представя изкусителката в оскъдна и секси училищна униформа, небрежно хванала няколко книги. Официалният акаунт на папа Франциск в Инстаграм пък има над 7 милиона последователи, така че е било почти невъзможно някой да не забележи официалното име на профила на папата в Инстаграм сред тези, които са харесали снимките на бразилския модел. Грешка или не, малко след това този лайк изчезва.
 



Вече не е възможно да се намерят доказателства, че под споменатата снимка се намира „папската благословия“, но социалните мрежи никога не забравят.

Реакциите на този изблик заляха всички социални мрежи през уикенда, а някои твърдят, че самият папа е попаднал в „капана на греха“.
 


По-благочестиви последователи в Туитър предложиха дигитални „мисли и молитви“ на понтифика, който изглежда е изпаднал в тежко изкушение. Някои от своя страна призоваха за спокойствие, настоявайки, че папа Франциск със сигурност не управлява собствените си акаунти в социалните мрежи.
 

Със сигурност обаче всичко това разгорещи интернет пространството с различни предположения, колажи и шеги.
 

Наслаждавайки се на тази внезапна популярност, Гарибото веднага публикува нови палави снимки и послания - „Бях благословена, може и ти да бъдеш“ и „Поне ще отида в рая“.