Наследникът на Тито Пуенте ще се изяви на софийска сцена
Наследникът на Тито Пуенте ще се изяви на софийска сцена / netinfo

Франки Моралес, провъзгласен за наследник на краля на салсата Тито Пуенте, ще зарадва на 18 февруари феновете си в София.

Световноизвестният джазмен пристига в България, за да отпразнува рождения си ден на софийска сцена заедно с Калин Вельов и група TUMBAITO в Sofia Live Club. Цената на билетите с предварителна продажба е 16 лева, на място - 20 лева.

Роденият в Ню Йорк певец е с пуерторикански произход и има зад гърба си 30 години на сцена. Франки Моралес от малък расте в света на латино ритмите. Изпълнителят стартира кариерата си едва 14-годишен като бек вокал на латино легендата Джо Батаан, а през следващите шест години работи с Исмаел Миранда, Селия Крус, Пелин Родригез, Чео Фелисиано и други. Безспорен успех в кариерата на Моралес е поканата да се присъедини към известната група на петкратния носител на награди Грами - Тито Пуенте. Франки е с Tito Puente Orchestra от 1990 г., като заедно записват албумите Dancemania и Mambo Birdland, последният от които печели „Грами". Девет години след смъртта на Пуенте, Франки продължава да е вокалист на групата и издава два свои албума - Mambo of the Times и A Toda Velocidad.