/ iStock/Getty Images
Има деца, с които е много лесно, но има и такива, които са истинско наказание.

Капризи, недоволство, постоянни промени в настроението. Децата може да са от едно  семейство, но да са напълно различни по характер. Това е влиянието на зодиакалния знак, под който е родено детето. Ето кои са най-капризните деца според зодията:

Овен

Малкият Овен никога не спира, преди да постигне целите си. Децата са упорити и трудно правят компромиси, така че може да е трудно за родителите да се справят с тях. Най-добрият изход от ситуацията е да намерите занимания за детето Овен, в които ще има успех, да го хвалите за постиженията му и да избягвате ситуации, в които егото му може да пострада.

Близнаци

Тези деца са в състояние да изтощят възрастните с желанието си да правят няколко неща едновременно и не са готови да доведат нищо до края. Те често оставят започнатото по средата и реагират зле на критиките - често със сълзи и избухвания. Можете да помогнете на детето – покажете му нови възможности и нови дейности, защото Близнаците, за щастие, бързо се заразяват с нови цели.

дете
iStock/Getty Images

Скорпион

Децата от зодия Скорпион притежават всички качества на възрастните – те са склонни да се стремят към лидерство и безмилостна конкуренция. Скорпионът не се срамува да изразява емоциите си, така че може да хвърля неща, да хапе, да обижда. Важно е родителите да обърнат достатъчно внимание на ситуациите, в които гордостта на детето може да пострада и да се опитат да въведат едно просто правило - да си сътрудничите е по-добре, отколкото да влизате в конфликти.
Рамблер