Знаем, че Америка е страната на моловете, но най-големите търговски центрове се намират в Азия. На много места по света те все още са важни дестинации. Най-големите молове в света през 2020г, вижте в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Iran Mall

Към 2020 г. най-големият мол в света е масивният Iran Mall. Разположена в северозападната част на Техеран, тази огромна структура обхваща обща площ от около 1 950 964 квадратни метра. Това е търговски, културен и социален център, който включва търговски площи, културни съоръжения, зони за отдих, хотел и паркинг. Покривът на мола служи като спортен комплекс. Освен това има тенис корт, плувен басейн и дори пързалка.

Iran Mall
iStock/Getty Images

Mall of Istanbul

Обхваща над 650 321 квадратни метра пространство. Освен обичайните възможности за пазаруване, разполага с гигантски тематичен парк - първия по рода си в Турция. Има над 300 магазини, много от които са на водещи световни марки. Разполага с няколко центъра за представления, гурме център и обширен търговски център. Той е и дом на най-големия киноцентър в Турция с 12 кинозали, предлагащи 3050 места.

Mall of Istanbul
iStock/Getty Images

CentralPlaza WestGate

Най-големият мол в Тайланд е CentralPlaza WestGate е разположен в предградие на столицата Банкок. Разполага с над 548 128 квадратни метра  площ, съставена от няколко етажа. Той се счита за Super Regional Mall в Югоизточна Азия и е построен като част от усилията за превръщане на Тайланд в процъфтяващ регионален център за пазаруване. В него има над 500 тайландски и международни марки, както и над 200 ресторанта.

CentralWorld

Голям почти колкото CentralPlaza WestGate, търговският център CentralWorld Mall е разположен в столицата на Тайланд - Банкок. Един от най-големите търговски комплекси в региона, CentralWorld Mall включва 500 магазина, 100 ресторанта и кафенета и 15 кина. Разполага с детска зона, учебен център и два универсални магазина. Той също така има своя собствена ледена пързалка.

CentralWorld
iStock/Getty Images

SM Tianjin

Гигантският мол разположен в Китай е SM City Tianjin. Той се простира на малко над 557 418 квадратни метра. В него се помещават над 2500 магазина, разпръснати из огромния комплекс. Състои се от пет различни сгради, всяка от които е кръстена на петте традиционни китайски елемента - Земя, Огън, Вода, Метал и Дърво. Отваря врати през 2016 г. в оживената икономическа зона на летище Тиендзин.