На Нова Година ще носят екзотични дрехи
На Нова Година ще носят екзотични дрехи / Sofia Photo Agency
Екзотични атмосфери и „духовни“ дрехи са на мода за новогодишната вечер на Апенините. Това повеляват най-новите тенденции, продиктувани от италианските модни дизайнери, информира ProntoSofia. На полуострова в момента има голямо търсене на ориенталски кафтани, тъй като много италианци смятат да посрещнат Нова година на екзотични места или в Далечния Изток.

Според Гуилермо Мариото, директор на магазините на Gattinoni в Рим, дрехите в източен стил буквално се разграбват. Кафтаните се комбинират обикновено с маркови сандали, осеяни с раковини и различни дрънкулки. Според Renato Balestra много търсени са суперелегантните облекла от неговата марка за новогодишните празници. „Духовни“ дрехи, които подканват към размисъл или уединение пък са най-търсените от марката Fausto Sarli'.

"При нас се търси много среброто и дрехите с посребрени елементи по тях“, твърди пред вестник „Стампа“ говорителят на марката от Неапол Алберто Теранова. Обща е тенденцията от господство на сиво, сребърно и перлено в цветовете на новогодишното облекло на Sarli, твърди Теранова.

В същото време никак не е на мода малката черна рокличка, която неотдавна беше определена от британските жени за елегантната дреха, която всяка жена трябва да има в гардероба си. Според италианските стилисти демоде за Нова година е и червеният цвят, въпреки че това е един от най-модните цветове на този сезон.