На мода са дълги бретони, загоряло лице и платинено руси коси
На мода са дълги бретони, загоряло лице и платинено руси коси / netinfo

Откритото чело е демоде, прикритото с коса лице и дългите бретони пък са модерни. Подчертаването на очите с цветен молив - в синьо, кафяво или зелено - е много модно, така че забравете напълно за черния молив, съветват италианските модни експерти.

Те дават и други съвети за дамите - вълнистите и меки коси в стил 70-те години са на мода, а абсолютно демоде са косите с големи къдри и букли. Вървят много матираните червила, които правят устните почти като кадифе.Особено елегантни са червилата в тъмночервено, бордо и лилаво. Не са на мода гланцовете и прозрачните червила, съобщава ProntoSofia.

Жените, които искат да са в крак със сегашните модни тенденции, трябва да придобият с помощта на козметиката загорял тен на лицето. Никакво подчертаване на скулите, съветват още модните експерти. Ноктите пък трябва да бъдат среднодълги и със заоблени краища и да са лакирани във всички тонове на червеното. Вече не е модерен както квадратният, така и френският маникюр. Платинено русото за косите много върви, докато са демоде изрусените кичури. Тенденция във вечерния грим са прозрачните блясъци. В никакъв случай не използвайте грим в ярки цветове, подчертават експертите.