Младите американци са щастливи и оптимисти
Младите американци са щастливи и оптимисти / netinfo
Младите американци, които навършиха своята зрялост в сянката на терористичните атаки от 11 септември и технологичната революция, са щастливи с начина си на живот и са оптимисти за бъдещето, сочи изследване на общественото мнение.

Проучването на Центъра за изследвания Пю показва, че мнозинството от американците между 18 и 25 години смятат, че възможностите за обучение и работа са по-добри за тях сега, отколкото за предишното поколение и определят живота си като “прекрасен и хубав”.

Огромно мнозинство от тези млади хора – описани като „Следващата генерация”, защото единствената константа в техния живот е бързата промяна – също казват, че случайният секс, насилието, гуляите и употребата на наркотици са доста по-разпространени сред младежите днес, отколкото преди 20 години. Те симпатизират повече на Демократическата партия и са по-толерантни към имиграцията, различните раси и хомосексуалността.

Проучването сочи, че това поколение показва малко признаци да е незаличимо белязано от атаките на 11 септември и не подкрепя войната в Ирак. Изследването е проведено по телефона между 6 септември и 2 октомври 2006 г. и в него са взели участие 1501 души. /БГНЕС/