Мишел Обама на корицата на Вог
Мишел Обама на корицата на Вог / снимка: БГНЕС

Снимка на Мишел Обама, съпругата на американския президент Барак Обама, ще се появи на корицата на мартенския брой на модното списание „Вог“, предаде ИТАР-ТАСС. „Печатната енциклопедия на стила и красотата“, както е прието да се нарича „Вог“, е публикувала снимки на всички първи дами на САЩ. Мишел Обама е единствената сред тях, чиято снимка ще украси корицата на изданието.

„Вог“ й посвещава осем страници в мартенския брой и публикува интервю, взето още преди встъпването на съпруга й в длъжност. В него тя обещава „при възможност“ да вози лично до училище дъщерите си Малия и Саша и да познава учителите и останалите родители.

Разбира се, „Вог” ще разкаже и за вкусовете на първата дама. За разлика от останалите гости на списанието, Мишел е избирала тоалетите за снимките си самостоятелно, без помощта на модни стилисти. Тя се е снима в дрехи, които вече показвала пред публика: рокля на дизайнера Нарсиско Родригес, ушита за изборите на 4 ноември 2008 г. и в тоалет на Джейсън У, създаден за церемонията по встъпване в длъжност, допълва БГНЕС.

"Не искам да се преструвам, че дрехите не ме вълнуват. Но в същото време ми се налага да бъда много практична. Хората имат различни вкусове, затова винаги някой няма да харесва това, което носиш“, споделя президентската съпруга.