Мечо Пух се завръща в Голямата гора
Мечо Пух се завръща в Голямата гора / netinfo
Мечо Пух се завръща в Голямата гора
22169
Мечо Пух се завръща в Голямата гора
  • Мечо Пух се завръща в Голямата гора

Има една дата през този месец, която много хора по целия свят очакват да дойде и тя е съвсем близо. 5 октомври 2009 година не е просто понеделник - първият работен ден от следващата седмица. 5 октомври е денят, в който ще излезе официално продължение на "Къщичката в къта на Пух". 81 години след като Алън Милн написа последната си книга за Мечо Пух, британският писател Дейвид Бенедиктъс продължава историята. Новото издание се казва "Завръщане в Голямата гора" и подобно на оригиналните два романа е илюстрирано, но в този случай от Марк Бърджес.

България е сред държавите, в които продължението ще се появи в деня на световната му премиера. Затова и от издателство "Егмонт България" са организирали любопитен конкурс на тема "Моят любим герой от Мечо Пух", за който можете да прочетете на сайта на издателството egmontbulgaria.com.

След смъртта на Алън Милн не един и двама автори са си мечтали да създадат официалното продължение на "Къщичката в къта на Пух". Тръстът, който държи правата върху историите за мечето, обаче казва "да" единствено на Дейвид Бенедиктъс. 71-годишният британец вече е работил по аудио драматизации на оригиналните текстовете за Мечо Пух. Затова и екипът на Pooh Properties Trust е категоричен, че Бенедиктъс е достоен наследник на Милн.

Търговският директор на "Егмонт България" Велизара Добрева разказва: "Бенедиктъс от много години е обвързан творчески с Мечо Пух. В едно от първите си интервюта, след като новината за тази книга се появи през януари, той сподели, че се надява в нея да е успял да запази духа на истинския Мечо Пух. Реално от 80 години и тръстът, който притежава правата върху историите, и хора като Бенедиктъс са мечтали за този момент, в който ще се създаде една подобна книга".

Мечо Пух се завръща в Голямата гора
netinfo

В "Завръщане в Голямата гора" разказът за Кристофър Робин, Мечо Пух, Прасчо, Йори започва оттам, където е спрял преди малко повече от 80 години. Какво се случва с героите обаче е една от големите тайни на книгата. Единствено работещите по превода й са запознати със съдържанието й. Малцина са виждали дори корицата на изданието.

Велизара Добрева: До деня на световната премиера има забрана да се разкрива каквато и да било информация за съдържанието или илюстрациите на книгата. В издателството с този въпрос са запознати само хората, които са работили по нея. Търговските ни партньори в страната също се задължават да не отварят кашоните, които ще получат, преди датата 5 октомври.

Знаете ли дали в "Завръщане в Голямата гора" има нови герои?

Велизара Добрева: В интерес на истината знам, но пак в интерес на истината до 5 октомври не трябва да казвам.

Хубави ли са илюстрациите?

Велизара Добрева: Великолепни са. Според мен, доколкото аз разбирам от това, те са напълно в духа на тези на Шепард, които всички ние знаем.

Българското издание на книгата ще е изключително луксозно. Цената му ще е 19,90 лв.

Велизара Добрева: Книгата е отпечатана в Италия и полиграфичното й качество е изключително високо.Тя е с твърди корици, обемът й е 216 страници, има много хубава, много интересна обложка. Цветовете на илюстрациите вътре също са прекрасни. Надявам се наистина, че сме успели да направим една книга с много високо полиграфично качество.

Мечо Пух се завръща в Голямата гора
netinfo