/ iStock/Getty Images
Маски и костюми от емблематичния телевизионен сериал от 60-те години на миналия век "The Munsters" се продават на търг, вдъхновен от празника Хелоуин, предаде Ройтерс.

Наддаването, което е организирано от аукционната къща "Херитидж окшънс" в Бевърли хилс, е наречено "Чудовища и приятели".

Обявената на търг богата колекция от реквизит от комедийното шоу, разказващо историята на семейство вампири Мюнстер, е събирана от холивудския продуцент Кевин Бърнс. Той почина миналата година.

"Това е невероятна колекция. Десетилетия бяха необходими, за да се събере всичко това,", споделя Брайън Чейнс от "Херитидж окшънс".
 
Сред предметите, които са обявени за продажба, има електрически стол, използван за почивка от дядото Мнюстер, както и латексова маска, която героят Хърман Мюнстер поставя на челото си, за да прилича на Франкенщайн.

Освен реквизит от сериала "The Munsters", в търга са включени и предмети от хорър и научнофантастични филми. Продава се маска на Фреди Крюгер от
"Кошмари на Елм стрийт" от 1984 г., светещ меч на Юън Макгрегър от поредицата "Междузвездни войни Епизод II: Клонингите атакуват", костюми и лазерно оръжие от първия "Стар трек", както и оригиналният сценарий от 1931 г. на продукцията "Франкенщайн".
 
Наддаванията приключат в началото на ноември.
БТА