/ iStock/Getty Images
Фотографът на дивата природа Уилям Стийл запечатва драматичния момент между две маймуни-вервети в резервата Габороне в Ботсвана.

На пръв поглед изглежда, че едната е припаднала и има нужда от помощ, а другата се готви да я спасява с дишане „уста в уста”, пише в. „Дейли Стар”.

Въпреки че изглежда, че е на път да оказва спешна помощ на „припадналата” женска, всъщност мъжкарят просто се възползва от възможността да ухажва маймуната, докато тя лежи.
Фотографът гледал в недоумение как женската се хвърля на земята в опит да привлече внимание, което скоро се случва.

28-годишният Уилям каза: "По това, което мога да опиша само като драматичен подход, женската маймуна падна на земята, с разтворени крака и ръце."

Нов вид маймуна беше открит в Мианма

„Първоначално не можах да разбера какво се случва, но докато вдигах фотоапарата си, друга маймуна дойде, хващайки маймуната на земята за устата си и привидно готвейки се да й прави дишане „уста в уста”.

Далеч от спешната нужда от кислород, Уилям подозира, че е бил свидетел на маймуни, демонстриращи човекоподобно поведение.

Стийл, който живее и работи в Ботсвана, добави: „След като размислих стигнах до извода, че представлението беше зов за внимание от страна на женската”.
БГНЕС