Лондонска галерия показва портрет на голия Тръмп в цял ръст
Лондонска галерия показва портрет на голия Тръмп в цял ръст / Guliver/Getty Images

Картина, представяща американския милиардер Доналд Тръмп изцяло гол, е изложена от вчера в лондонска галерия, предаде АФП. Творбата е дело на 24-годишната Илма Гор.

Творбата, показваща голия Тръмп, е наречена "Да върнем величието на Америка". Такъв е и кандидат-президентският лозунг на милиардера, който се бори за президентската номинация на американските републиканци.

Мърла, побъркана, тъпа патка – на Тръмп не му върви с жените

Платното може бъде видяно в галерията "Мадокс" в Лондон. Любопитното е, че самият милиардер не е позирал за Гор, а тя го е нарисувала напълно гол, така както тя си го представяла.

Тази творба би трябвало да предизвика размисъл, положителен или отрицателен, но размисъл за значението, което придаваме на нашия външен вид, коментира произведението си самата Гор.

Тръмп призна грешка в скандала за съпругите

Картината породи полемика в САЩ и американски галерии забраниха тя да бъде излагана. Някои социални медии също забраниха тя да бъде показвана в тях. В САЩ заради творабата си Илма Гор получи множество заплахи от страна на привърженици на Тръмп.

Според Джеймс Никълс, директор на галерията, в която може да бъде видян "голия Тръмп", творбата е полемична, но и интересна. Някои могат да се почувстват обидени от тази картина, но други ще съзрат чувството за хумор в творчеството на Гор, твърди Никълс.

Източник: БТА