Лиъм Нийсън отказал ролята на Джеймс Бонд заради покойната Наташа
Лиъм Нийсън отказал ролята на Джеймс Бонд заради покойната Наташа / Guliver/Getty Images

Преди повече от 20 години актьорът Лиъм Нийсън отклонил възможността да се превъплъти в образа на Джеймс Бонд, тъй като тази идея не допаднала на тогавашната му приятелка и бъдеща съпруга Наташа Ричардсън, която вече не е между живите, съобщи Контактмюзик.

Вижте повече за трагичната любовна история на Лиъм Нийсън и Наташа Ричардсън

Лиъм Нийсън имал шансове да получи ролята, която в края на краищата била поверена на Пиърс Броснан. Сега Нийсън довери, че Наташа Ричардсън имала голям принос за решението му да отхвърли предложението на продуцентите на филма.

"Бях кандидат за ролята", увери той пред "Менс джърнъл". „Сигурен съм, че имаше и други кандидати". Наташа Ричардсън обаче го заплашила, че няма да се омъжи за него, ако приеме ролята на Бонд.

Лиъм Нийсън отказал ролята на Джеймс Бонд заради покойната Наташа
netinfo
"Жени, снимки в чужбина, Хали Бери. . .разбираемо е", поясни Нийсън. „Тя искаше да ми каже, че по този начин ще проваля кариерата си".

Лиъм Нийсън: Коленете скърцат, годините си казват думата

Лиъм Нийсън и Наташа Ричардсън се ожениха през 1994 г. Той настоя, че никога не е съжалявал, че отклонил предложението да изпълни ролята на Бонд.

"Това не бе голяма сделка", отбеляза Нийсън. „Приятно е след това да чувстваш, че си търсен като актьор".

Лиъм Нийсън се надява децата му да поемат по друг път

Броснан изпълни ролята на Бонд в четири филма между 1995 г. и 2002 г., преди да бъде заменен от Даниъл Крейг, припомня БТА.

Лиъм Нийсън отказал ролята на Джеймс Бонд заради покойната Наташа
netinfo