Месецът, в който е родено детето, играе значителна роля в развитието му като личност. Той оказва влияние и върху здравето, особеностите на характера, талантите, които развива по-късно в живота си. Някои любопитни  факти за октомврийските бебета вижте в канала "Top Of The Tops" във vbox7 :

Те са спортни натури

Бебетата, които са родени през октомври, са изключително енергични и успешни в спортовете. Това се дължи на високото количество витамин D, което майките поемат по време на бременността си през летните месеци. Така бебетата имат по-здрави кости, мускули и стави.

Страдат по-рядко от сърдечно-съдови заболявания

Според проучване на Медицинския център на Колумбийския университет хората, родени през септември, октомври и ноември, са по-малко склонни да получат сърдечно-съдови заболявания.

Често живеят до 100 години

Изследвания от Чикагския университет установиха, че родените през есенните месеци са по-склонни да доживеят до 100-годишна възраст. Едно от възможните обяснения е, че те не са били изложени на сезонни инфекции или сезонен дефицит на витамини в началото на живота, които могат да причинят продължително трайно увреждане на здравето на човек.

дете
iStock/Getty Images

Те са романтични

Повлияни от Венера хората, които са родени през октомври доказано са добри и романтични партньори.

Притежават бизнес нюх

Трудолюбиви, решителни, притежаващи вроден талант към иновациите и управлението, родените през октомври често се занимават с бизнес.