LEGO, 3 дни да убиеш и Помпей са най-гледани в Северна Америка
LEGO, 3 дни да убиеш и Помпей са най-гледани в Северна Америка / Guliver/Getty Images

За трета поредна седмица анимационната комедия „LEGO: Филмът" (The Lego Movie) оглави северноамериканския боксофис, след като спечели 31.4 млн. долара през уикенда и общо 183.2 милиона за три седмици на екран. Първата по рода си пълнометражна LEGO 3D анимация, която разказва за живота на обикновения и прилежен LEGO работник, погрешно идентифициран като уникална личност, от която зависи спасяването на света, е със звездните гласове на Уил Арнет, Елизабет Банкс, Алисън Бри, Дейв Франко, Морган Фрийман и Джона Хил.

На второ място дебютира екшън трилърът „3 дни да убиеш" (Three Days to Kill). Лентата разказва историята елитен наемен убиец, който разбира, че е неизлечимо болен. Агенцията, за която работи, му предлага животоспасяващо експериментално лечение срещу една последна мисия - в рамките на три дни той трябва да премахне най-безскрупулния международен терорист. „3 дни да убиеш" с участието на Кевин Костнър, Амбър Хърд, Хейли Стайнфелд и Кони Нилсън дебютира в северноамериканския боксофис с 12.3 млн. долара приходи от уикенда.

Топ 3 допълва още един дебютант - „Помпей" (Pompeii), който спечели 10 млн.долара в първия си уикенд в северноамериканските киносалони. Лентата, в която главните роли са поверени на Кит Харингтън, Кари-Ан Мос, Емили Браунинг, Кийфър Съдърланд и Джесика Лукас, разказва историята на млад роб, чието желание е да откупи свободата си и да се ожени за дъщерята на господаря си. Действието на приключенския екшън се развива в Помпей, няколко дни преди изригването на вулкана Везувий.

На четвърто място остана фантастичният екшън „Робокоп" (RoboCop) с 9.4 млн. долара приходи от уикенда и общо 43.6 милиона за две седмици на екран в САЩ и Канада. Лентата разказва историята на полицая Алекс Мърфи, който е тежко ранен по време на изпълнение на служебния си дълг. Единственият шанс за него е да се превърне в Робкоп - човек и машина в едно цяло. Сценарият на „Робокоп" е базиран на едноименния филм от 1987 година. Сред звездите в екшън лентата са Джоел Кинаман, Гари Олдман, Майкъл Кийтън, Аби Корниш, Дженифър Или.

В средата на северноамериканския боксофис намираме лентата на Джордж Клуни „Пазители на Наследството" (The Monuments Men), който спечели 8,ч млн. долара през уикенда и общо 58 милиона за три седмици на екран в САЩ и Канада. Създаденият по действителен случай филм отразява най-големия лов на съкровища в историята. Главните роли в лентата са поверени на Джордж Клуни, Мат Деймън, Бил Мъри и Кейт Бланшет.

Шести остана комедийният „Като стана дума за снощи..." (About Last Night) с 7.4 млн. долара приходи от уикенда и общо 38,2 милиона за две седмици прожекции в САЩ и Канада. Романтичната лента, в която главните роли са поверени на Кевин Харт и Реджина Хол, разказва историята на двама приятели, истински фенове на купоните и забавленията. Нещата обаче рязко се променят, когато единият от тях се влюбва.

Комедията „Ченге за един ден" (Ride Along) се нареди на седмо място. Лентата с Айс Кюб и Кевин Харт е спечелила 4.7 млн. долара през уикенда и общо 123.2 милиона откакто е на екран. Филмът разказва историята на устатия охранител Бен (Кевин Харт) и неговия сблъсък с брата на бъдещата му съпруга - полицаят Джеймс (Айс Кюб), който го убеждава да му бъде партньор за 24 часа и двамата да патрулират по улиците на Атланта.

След 14 седмици прожекции в северноамериканските киносалони анимацията „Замръзналото кралство" (Frozen) заема осма позиция в класацията за приходи, след като спечели 4.4 млн. долара през уикенда и 384.1 милиона откакто е на екран. Снежната приказка с гласовете на Кристен Бел и Джонатан Гроф разказва историята на кралството на безстрашната оптимистка Ана, което е сковано от вечна зима. Ана обединява сили със смелия планинец Кристоф и неговия другар - северния елен Свен, за да открие сестра си Елза, чиято снежна магия тегне над кралство Арендел.

На девето място падна романтичният „Безумна любов" (Endless Love) с участието на Алекс Петифър и Габриела Уайлд. Романтичната история за безразсъдната любов на изискана девойка и млад мъж, чиито родители не одобряват връзката им, спечели 4.3 млн. долара през уикенда и общо 20.1 милиона след две седмици прожекции в киносалоните в САЩ и Канада.

Топ десет допълва „Зимна приказка в Ню Йорк" (Winter's Tale). Лентата, в която се преплитат романтика, мистерия и фентъзи, спечели 2.1 млн. долара през уикенда и общо 11,2 милиона за две седмици на екран. В центъра на сюжета е крадецът Питър Лейк, който по време на обир на къща открива в една от стаите болната дъщеря на собственика. Между двамата пламва любовна искра, но бъдещето им заедно изглежда невъзможно. Главните роли в „Зимна приказка в Ню Йорк" са поверени на Колин Фаръл, Мат Боумър, Джесика Браун, Ръсел Кроу, Уил Смит.