Лаура Чуканов: Радвам се, че имам такава подкрепа от България
Лаура Чуканов: Радвам се, че имам такава подкрепа от България / снимкa: DarikNews

Родената в София Лаура Чуканов е една от претендентките за короната на Мис Америка тази година. 22-годишната българка, която през януари спечели приза Мис Юта, емигрира със семейството си през 1990 година, учи история на изкуството и води убедително пред останалите претендентки в интернет класацията на сайта конкурса за най-красива жена в САЩ. Всеки, който желае да подкрепи красавицата може да гласува на сайта на конкурса http://www.missuniverse.com/missusa/galleries/view/191. Дарик е единствената българска медия, на която Лаура Чуканов даде интервю преди финала на конкурса, който ще се проведе в Лас Вегас на 19 април. Ето какво сподели тя:

 

Здравей, прекрасна мис Юта, как си?

 

Аз съм много добре. Тук е много хубаво. Има много красиви жени, но аз се чувствам прекрасно и се радвам, че съм сред тях.

 

В България Лари, всички се вълнуват и преживяват искрено успеха ти. Ти имаш и американски паспорт – българка ли е Лаура Чоканов или американка?

 

Разбира се, че съм българка, но и американка.

 

Защо на първо място българка?

 

Защото съм родена в България, там ми е семейството, там ми е сърцето, но Америка също е мой дом и всички тук са много добри, но на първо място съм българка.

 

Всички се учудват на това, че си напуснала България на четири години, а говориш и четеш на родния си език, опиши първите си спомени от Родината?

 

Спомням си семейството ми и това, че ходихме често на Черно море, кучето ми – нямам никакви лоши спомени от България.

 

Цялото интервю можете да прочетете ТУК.