/ iStock/Getty Images
Партньорската организация се включи в управлението на хотел „Ship Inn“ на остров Пил през юли, след като предишните управляващи напуснаха.

Сега се търсят кандидати, които да наемат за 10 години пъба и управление на острова, на който се намират също разрушен замък от XIV век и къмпинг, съобщи Би Би Си.

От Общинския съвет Бароу казаха, че най-успешният кандидат ще бъде "коронован" с поръсване на главата с алкохол.

Съветът се грижи за острова, до който може да се стигне само с ферибот, и иска ново управление преди началото на летния сезон.

Остров Пил е описан като "голямо предимство на Къмбрия", но следва предупреждението, че "това е уникално място и че тези, които се грижат за него, трябва да се съобразяват с ограниченията, свързани с електричеството и времето".

остров Пил
iStock/Getty Images

Отговорностите на успешния кандидат ще бъдат "поддръжка на странноприемницата, поддръжка на околните земи, управление на къмпинга, тоалетната и душ кабината". Това, обаче, не означава, че управителят отговаря за неотложните работи и ремонти на самите съоръжения.

Когато новият управител поеме управлението, вече ще бъдат монтирани нови тоалетни и устойчив източник на енергия за странноприемницата, твърдят от съвета.

Феновете на острова пуснаха петиция за запазването му, тъй като предишният управител се отказа.

Туристическият сайт на община Бароу пише, че „една от най-добрите страни на странноприемницата е традицията на краля и рицарите на Пил“.

„Традицията, чийто произход е неизвестен, повелява кралят на Пил да бъде коронясан, като седи на древен трон, с шлем на главата и меч в ръка, а главата му се поръсва с алкохол.

До XIX век той се превърна в толкова важна част от историята на острова, че отговорността за грижата за шлема и трона беше включена в договора за наем.

 
БГНЕС