От Бъкингамския дворец отрекоха там да има расисти
Отзвукът от скандалното интервю на Меган и Хари все още отеква по страниците на вестниците и сайтовете, като една от най-интересните теми продължава да бъде кой член от кралското семейство си е позволил да коментира цвета на кожата на Арчи.

Кралските усмивки, от които като че ли не е останала и следа (СНИМКИ)

Меган разказа пред Опра Уинфри за тревогите си:

„През месеците, в които бях бременна, имаше слухове, че детето ми няма да получи титла и дори ще бъде лишено от кралската гвардия. Не искаха той да стане принц. Говореше се само за това колко тъмна ще бъде кожата му, когато се роди“, откровено призна Меган Маркъл в интервюто.
Така започнаха да валят спекулации кой е казал въпросните думи, а обществеността бе скандализирана от възможността член на кралското семейство да е расист.

При една от последните си официални изяви принц Уилям заяви, че членовете на кралското семейство не са расисти.

Принц Уилям: Ние никак не сме расистко семейство

На този фон се появи новината, че било ясно кой член на аристократичната фамилия е имал определени въпроси около раждането на Арчи. Лейди Колин Кембъл, написала 8 книги за кралското семейство, твърди в подкаст, че единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора е тази, която е задала по-различни въпроси.

Архиепископът на Кентърбъри отрича да е венчал принц Хари и Меган предварително

Колин обаче побърза да посочи, че изявленията на принцеса Ан не са расистки и не я притеснявал изобщо цвета на кожата, а по-скоро се опитвала да разбере дали Меган е подходяща за кралското семейство, коментира тя.
"Нямаше притеснения относно цвета на кожата на Меган. Принцеса Ан се притесняваше, че ако в брака на Маркъл и Хари има деца, тогава ще възникнат огромни проблеми не заради цвета на кожата на детето, а поради неспособността на Меган да приеме традициите на кралското семейство. В края на краищата тя трябва да уважава институцията на властта, ако се омъжи за принц“, казва Кембъл, съобщават от Metro.

Кралското семейство за последно заедно (СНИМКИ)

Според писателката е възможно самата Маркъл да е провокирала без да иска слухове за расизъм в кралското семейство в отговор на тяхното безразличие към нейната персона, макар кралицата и принц Чарлз да са показвали своята привързаност към херцогинята на Съсекс. Колин смята, че принц Хари е възприел питането на леля си Ан относно културните различия на Меган, като дебат за цвета на кожата на Арчи, а това не било така.